ПЛАНИРАНИРАТ СЕ НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ХОРАТА, ОТНАСЯЩИ СЕ ДО ТРАНСПОРТА В ГЕРМАНИЯ

3G мерки (ваксиниран, преболедувал, с негативен тест) във влаковете и автобусите в Германия.
Предстоят по-строги правила за тези, които не са били ваксинирани.
Без отрицателен тест общественият транспорт и транспорта на дълги разстояния вече не могат да се използват. Град Хам – Политиците обсъждат масивни ограничения в борбата с корона.
Светофарните партии: червени-SPD, Зелени и жълти-FDP планират 3G правило за местния обществен транспорт и трафика на дълги разстояния. Това означава: Неваксинираните хора вече не трябва да имат право да се возят в автобуси и влакове без отрицателен тест за корона.
Това не е единствената сурова мярка, пред която могат да се изправят хората в Германия и Северен Рейн-Вестфалия.
Но има спор. Фокусът на планирането преди срещата на 16-те области в четвъртък (18 ноември) е основно върху неваксинираните. Скоро ще им е неудобно! Дирк Визе, председател на парламентарната група на SPD, говори за „заключване за ваксинираните“ с оглед на възможни нови ограничения за контакти.
На работното място скоро ще се прилага и правилото за 3G. Правилото за 3G също се планира да бъде въведено в цялата страна в местния и междуградския обществен транспорт. Неваксинираните пътници вече няма да имат право да използват автобуси и влакове без отрицателен тест – независимо от изискването за маска, което продължава да се прилага. „Всеки, който използва обществен транспорт, трябва или да бъде ваксиниран, преболедувал или тестван“, се казва в споразумението между SPD, Зелените и FDP. Тези парламентарни групи имат мнозинство в новия Бундестаг.
3G правило за автобуси и влакове трудно се контролира. Проблемът с такава мярка би бил същият, както при много други планирани правила за корона: контрол и наблюдение. Поради това автобусните и влакови компании първоначално реагираха предпазливо на евентуално правило за 3G в обществения транспорт. Трябва да се има предвид, че безпроблемният контрол не е възможен в отворената система с милиони пътници, според „Асоциацията на германските транспортни компании“: „Особено в местния транспорт с честа смяна на пътници и спирки на кратки интервали, това може да се приложи само на случаен принцип, ако изобщо се извършва“, каза генералният мениджър Оливър Волф.

Правилото на 3G в местния транспорт и транспорта на дълги разстояния: контролът като проблем „Дойче бан“(немските ЖП) демонстрираха подкрепа за планираното въвеждане на правилото за 3G в местния и междуградския обществен транспорт. Железопътната компания ще направи всичко възможно, за да играе конструктивна роля в овладяването на пандемията във все по-влошаващата се ситуация с корона, заявиха кръговете на компанията в понеделник. Важни са единните правила в индустрията и, ако е възможно, за другите видове транспорт. Контролът на 3G трябва да се регулира от компетентните органи. Разгоря се дискусия около правилото за 3G в автобусите и влаковете за това кой извършва необходимите проверки. Синдикатът на железопътните работници „EVG“ смята, че федералната полиция има това задължение. Те го виждат точно на обратно:“3G в автобусите и влаковете трябва да контролират „DB“(ЖП) и другите транспортни компании със собствени служби за сигурност и придружители на влака“, каза Андреас Роскопф, председател на Федералния полицейски окръг на Полицейския съюз (GdP) пред RND.
Правилото на 3G в градския транспорт: кръговете се борят,а областите се подготвят срещу планираното правило за 3G в обществения транспорт. „Колкото и правилно да е да се намали броя на контактите в публичното пространство, е също толкова погрешно да се налагат ограничения, които не могат да бъдат приложени или спазвани“, каза председателят на Областната асамблея Райнхард Загер пред „Нойе Оснабрюкер Цайтунг“ Правилото за 3G би било „практически невъзможно да се контролира“ в местния обществен транспорт. Правилото за 2G плюс (зелен сертификат плюс) скоро може да се приложи за публични събития. Това ще доведе до ограничения и за ваксинираните хора (говори се за тестване и на ваксинирани при обществените прояви). Голяма част от това, което се обсъжда в Германия, вече е реалност в други страни. Заключването е в сила в Австрия от 15 ноември.2021

Източник: https://www.wa.de/politik/3g-regel-bahn-bus-oepnv-was-bedeutet-fernverkehr-corona-fahrgaeste-pendler-kontrolle-deutschland-91116981.html?fbclid=IwAR0yKfCS3w-cnJFou-D50YKhG1qK9IkS0o16CHzAM04_TSSXa3jA4vI4-3k

Вашият коментар