Активисти разпространиха международна петиция, в подкрепа на арестуван канадски християнски проповедник, който е отказал да съобрази богослуженията в църквата със строгите мерки, които налагат множество ограничения:

https://lifepetitions.com/petition/release-pastor-coates-now/?utm_source=PT_FREE_PASTOR_COATES&ct=t(PT-FREE-PASTOR-COATES-2-20-21)

След като се противопостави на правилата на Алберта за COVID-19 и на заповедите на здравните служби няколко седмици поред, пасторът Джеймс Коутс  от християнска църква в покрайнините на Едмънтън беше арестуван след службата в неделя 14.02.2021

Църквата GraceLife в Едмънтън се намира точно извън границите на града, на магистрала 627 в окръг Паркланд.

„Инспекторът на Alberta Health Services [AHS] Janine Hanrahan издаде заповед срещу GraceLife през декември, като нареди на членовете на църквата и служителите да носят маски, да поддържат разстояние от 6 фута и да работят с 15% или по-малко капацитет. 
На 21 януари здравният отдел подаде съдебни документи за изпълнение на заповедта чрез съдебната система. 
В тях се уточнява, че AHS има правомощието да затвори църквата, ако той не го изпълни. 
В края на януари AHS издаде друга заповед с искане да се затвори църквата, докато тя бъде приведена в съответствие. Кралската канадска конна полиция посети Коутс след църковни служби два пъти през февруари и му каза, че ще бъде арестуван. “ ( източник ). И той беше.

Адвокат Джеймс Китчън от Правосъдния център за конституционни свободи представлява Пастор Коутс. Китчън каза, че пасторът и неговата църква са лоялни на Бог и че са ангажирани с лични богослужения и второ, „те вярват, че законно упражняват своите защитени от Хартата свободи и че ограниченията на правителството не са оправдани“. ( източник ).

Пасторът продължава да е в ареста, поради отказа му да се съгласи с условията, които му поставят властите, за да бъде освободен.

От своя страна, властите са категорични, че няма да го освободят, ако не се съгласи да спазва тези условия.

В защита на пастора има петиция, която до момента е събрала над 25 000 подписа.
Всеки, който желае да подкрепи пастор Джеймс Коутс и неговата борба за свобода на богослуженията, може да го направи на този линк:

https://lifepetitions.com/petition/release-pastor-coates-now/?utm_source=PT_FREE_PASTOR_COATES&ct=t(PT-FREE-PASTOR-COATES-2-20-21)

Пастор Куотс на богослужение. Снимка: the-end-time.org

Източници:
https://the-end-time.org/2021/02/19/jailed-canadian-pastor-james-coatess-lawyer-interviewed-speak-up-its-not-going-to-end/

https://www.lifesitenews.com/

https://www.christianitytoday.com/news/2021/february/canada-pastor-jail-arrest-gracelife-church-covid-order.html

By july

Вашият коментар