Пасторът на църквата GraceLife в Едмънтън, Канада Джеймс Коутс, ще остане зад решетките до процеса срещу него тази пролет, за предполагаемо нарушаване на ограниченията на COVID-19.

Коутс, пастор в църквата на окръг Паркленд, беше затворен в Центъра за арести в Едмънтън през последните две седмици, след като продължи да извършва богослужения без маски за лице и без да се съобразява с ограниченията за физическо дистанциране, въпреки, че властите му бяха отправили предупреждение.

Съдът в Едмънтън отсъди, че не е имало правни грешки, когато миналия месец каза на Коутс, че ще бъде свободен, само при условие, че спазва правилата за обществено здраве.

Като условие за освобождаването, на Коутс беше наредено да се придържа към юридическо задължение, което той не подписа. Документът изискваше от Коутс да спазва Закона за общественото здраве.

Джеймс Китчън, адвокатът на Коутс, заяви, че решението на клиента му да не се придържа към мерките,  които изискват от него да спре да извършва църковни служби без социално дистанциране или ограничения на броя хора, допускани в църквата е въпрос на съвест.

Поддръжници на затворения пастор Джеймс Коутс маршируват пред съдебната палата в Едмънтън, където той беше насрочен за изслушване относно условията за освобождаване под гаранция в четвъртък, 4 март 2021 г. Коутс е в мярката за неотклонение, след като не спазва правилата за обществено здраве COVID-19 в своята църква GraceLife в окръг Паркленд. СНИМКА ОТ ДЕЙВИД БЛУМ / 
Постмедия

Китчън каза, че клиентът му като цяло е спазващ закона, но че в случаите, когато законът и неговото тълкуване на Писанията си противоречат, последното надделява.

В клетвена декларация Коутс казва, че здравните заповеди „пряко противоречат на авторитета на местната църква и на върховната власт на Господ Исус Христос“. 

В подкрепа на пастора беше пусната международна подписка, която до момента е събрала подкрепата на над 30 000 човека.
Който желае, може да го подкрепи пастор Коутс:

https://lifepetitions.com/petition/release-pastor-coates-now/?utm_source=PT_FREE_PASTOR_COATES&ct=t(PT-FREE-PASTOR-COATES-2-20-21)

Източник:
https://edmontonjournal.com/news/local-news/gracelife-church-pastor-james-coates-denied-release-trial-to-run-may-3-5

By daniela

Вашият коментар