Лесно – по анонимен донос.

Денят е 17.09.2019 година, три месеца и половина преди официалното влизане в сила на антидетските и антисемейни политики в България. Уж нямало да се извеждат деца от семейството по анонимен донос. Уж нямало да се извеждат деца от семейството по субективни причини. Уж това е последната и най-крайна мярка за закрила на децата, когато всички други възможности са изчерпани. Уж стратегия няма!

Кажете го на Екатерина Иванова и нейния мъж, на които на 17.09.2019 година взеха три деца от семейството по анонимен донос!

Екатерина има три деца – момиче на 12 години, момче на 18 години и момиче на 19 години. Голямата й дъщеря има две деца – момче на 3 години и бебе на няколко месеца. Мъжът на Екатерина работи и семейството все пак има доходи. Семейството живее в жилището от около година. Когато получават анонимния сигнал, социалните идват на проверка, състояла се на 08.09.2019 г.. Категорично отказват да кажат от кого е доноса. По думите на Екатерина са се държали грубо и по време на огледа малкото момче доста се е уплашило.

На 17.09.2019 г. отиват и взимат:

– 12 годишната й дъщеря директно от училището от час по физическо възпитание. Акцията е била с полицаи пред всички деца на двора.

– бебето от майка му от количката + 3 годишното братче (внучетата на Екатерина), което е пищяло в ужас като ги взимат /по думите на съседи, които са станали свидетели на случката/.

В социалния доклад е посочено, че малкото момче и бебето, което е на 3 месеца, са иззети поради липса на здравна помощ (без посочени и констатирани факти) и лоши хигиенно-битови условия (липсва описание в заповедта). Майката на децата и бабата Екатерина уж били отказали социална услуга (не се посочва каква) и консултация (не се посочва каква). При заплаха за отнемане на децата уж двете са се държали агресивно (а кой не би реагирал първосигнално така?!). Момчето, което е на 3 години, е настанено в приемно семейство чак в обл. Родопи, бебето е в ЦНСТ “Детска къща“ в София. Поради недостатъчно средства в семейството и липса на финанси за адвокат, не е ясно как майката ще вижда децата си и как ще обжалва, за да стопира осиновяване след шест месеца по реда на СК, чл. 93, ал. 2. Ето как на практика, бедността в едно семейство, се използва за отнемане на деца, които биват разхвърляни по общински и областни градове, което е изключително голям стрес както за самите деца, така и за семейството. Това е унищожително за психиката на децата. Разделянето от близките им.

Момичето, което е дъщеря на Екатерина, бива настанено в приемно семейство в Бяла Слатина. Поради финансови причини, майката също не ще има възможност за свиждане. Обвинена е, че не предоставя здравословни и образователни грижи (липсват категорични факти, само устни показания на лекар и учител). И тук използват бедността за възможност за осиновяване след шест месеца, ако не се обжалва по реда на СК, чл. 93, ал.2. Отива в регистъра за осиновяване, като при международно бива сменено име и ЕГН и детето/ децата не могат да се проследят от институциите като съдба.

Ето как Отдел социално подпомагане работи с НПО, които светкавично предоставят платени гледачи, т.нар. “приемни семейства” и ЦНСТ, а други НПО ще се възползват (спечелят) от международно осиновяване. И всичко заради лоши битови условия, които биха могли да бъдат подобрени от същите НПО и АСП. Те биха могли също така да предоставят и достатъчно финансиране на това семейство, за да има то възможност за редовно посещение на личен лекар и училище (в случай, че наистина децата са лишени от такива).

Майката е написала жалба до административен съд в София-град срещу „Отдел закрила на детето – Връбница“, които са взели децата. Семейството живее в село Балша.

Нека министър Бисер Петков и г-жа Зорница Русинова да излязат в публичното пространство и да коментират този случай, който по техните собствени думи не може да съществува. Нека да се изправят пред Екатерина Иванова. Кой ще застане до нея, след като държавата е ограбила семейството й по този отвратителен начин?!

Извършено е изключително тежко злодеяние срещу цялото семейство.

ПИТАМЕ

Къде са предписанията но не към семейството а към Социалните как да помогнат на семейството? Къде е предложението за по-голямо жилище? Къде са всички мерки, които се взимат преди отнемане на децата и кои са тези мерки? Как точно са приложени за тези няколко дни в промеждутъка от 08.09.2019 г и 17.09.2019?!

Кой и как ще бъде наказан, заради зверските травми, причинени на децата при тяхното отвличане от родителите им?

Кой и как ще бъде наказан, заради зверските травми, причинени на децата при тяхното разделяне в различни приемни семейства и настаняване при чужди хора?

Искаме отговори! Искаме документи! Веднага!

Запомнете – след 01.01.2020 г. такива ситуации ще се превърнат в ежедневние, заради развързаните ръце на социални работници и безкрайното чуждестранно финансиране на НПО организации. Освен ако…всички се обединим на 28.09.2019 г. на Национален протест в защита на българското семейство и против престъпните антидетски и антисемейни политики, които искат да ни наложат! Случаят на Екатерина и нейното семейство е пореден, а не последен. И не по изключение, а по бъдещо правило. Всички трябва да изберем кого ще подкрепим – семейството си или държавата, която иска да го унищожи. 28.09.2019 г. – 13:00 часа пред Министерски съвет в София.

By daniela

7 thoughts on “Как се отвличат 3 български деца от семейството им?”
 1. Здравейте, моля ви дайте координати на семейството с отнетите три дечица, ние имаме опит във връщане на деца отнети поради бедност и ще успеем да върнем и тези дечица в семейството им ако ни свържете с тях!! Тел.0889783326- Стефан Чолаков

 2. Това е тотално нарушение на всички човешки права и най-вече родителските😡
  Толкова съм гневна и бясна , на този престъпен акт 😰
  Не мога да си предтсавя как в цивилизования свят и най-вече в Европа, може да се случват подобни безобразия😪
  В Испания, приемен родител означава, семейство което желае със собствени средства да се грижи и издържа дете отнето от семейство или без родители 👍🏻
  В Българиа това е доходен бизнез за мнозина… жалка и продажна държава 😥
  Не смятам че бедността е порок и престъпление. Но смятъм че парите които дават на приемни родители, биха били в същата помощ на истинските родители, като социални помощи.
  Малко било жилището за многочленно семейство… Та питам: Как са се отглеждали и все още се гледат по света по 5-10 деца в стая и пак са ставали достойни и учени хора?
  Как бедната софта е хранила много чеда, които макар и недохранени са ставали гении ?Такива ще има независимо че няма да си дояждат достатъчно?
  Още много има какво да се каже, но едва ли някой ще направи нещо, за да се избегнат подобни престъпни деяния.
  Мога само да се надявам, че тези и други деца като тях, се върнат при родителите си, защото никой не може да бъде по-добър родител от родната майка, макар и бездобна, бедна и гладна е тя😥

  1. Напълно подкрепяме и се съгласяваме с вашите възгледи! Точно заради тях се борим упорито и неуморно. Българският народ трябва да се пробуди преди да е станало прекалено късно.

Вашият коментар